تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
در این گزارش آمده است: فدراسیون کشتی ایران به همراه اتحادیه جهانی برای اولین بار کشتی زنان ایرانی را در کنوانسیون اسپورت آکورد در سوچی روسیه به نمایش گذاشتند. در این نمایش ساحل گوران و اکرم خانی دو ورزشکار کشتی با کمربند ایرانی بودند که به اجرای فن پرداختند.
اکرم خانی در این رابطه گفت: «خوشحالیم که اتحادیه جهانی کشتی این فرصت را در اختیار ما قرار داده تا به تمام جهانیان نشان دهیم زنان در ایران حتی میتوانند کشتی تمرین کنند. من و ساحل گوران ازدواج کردهایم و همسرانمان از حضور ما در کشتی حمایت میکنند. دختران نباید از حضور در ورزش کشتی در هیچ جای دنیا ترس داشته باشند.»
همچنین ساحل گوران در این باره به سایت اتحادیه جهانی گفت: «کشتی را خیلی دوست دارم و دوست دارم تا راه قهرمانان بزرگ کشتی ایران را بروم. معتقدم در آینده ای نزدیک زنان کشتیگیر ایران نیز مانند کشتی گیران آزادکار مرد جایگاه با ارزشی در کشتی جهان به دست خواهند آورد.»
تکاب با درخشش کشتی گیران جوان و نوجوان خود نائب قهرمان کشتی آموزشگاههای استان شد...
دراین رقابت ها تیم بوکان در رده نوجوانان با 65 امتیاز، تکاب با60 و نقده با57 امتیاز به ترتیب رده اول تا سوم این مسابقات را کسب کردند. در رده جوانان این دوره از مسابقات نیز تیم کشتی آموزشگاهی بوکان با 68 امتیاز بر سکوی قهرمانی ایستاد و تیم های تکاب با 55 و شهرستان خوی با 54 امتیاز به ترتیب مقام های دوم و سوم این مسابقات را به خود اختصاص دادند.
کشتی گیر کرمانشاهی کشورمان و دارنده مدال طلای بازی های آسیایی 2010 گوانگجو خود کشی کرد.
بابک قربانی دارنده مدال طلای وزن 96 کیلو گرم کشتی فرنگی بازی های آسیایی 2010 گوانگجو که به دلیل اتهام به قتل در زندان بود صبح امروز خودکشی کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران،بابک قربانی دارنده مدال طلای وزن 96 کیلو گرم کشتی فرنگی بازی های آسیایی 2010 گوانگجو که به دلیل اتهام به قتل در زندان بود صبح امروز خودکشی کرد.
محمد حسین محبی رئیس هیأت کشتی استان کرمانشاه در این خصوص گفت:من هم این موضوع خبر نداشتم اما وقتی وارد هیأت کشتی شدم آقای تقی زاده مشاور هیأت گفت از زندان تماس گرفتند و اطلاع دادند که بابک قربانی خود کشی کرده است.
نماینده وزن 59 کیلوگرم کشتی فرنگی ایران با کسب هفتمین طلای المپیک و جهان موفق به شکستن رکورد عبدالله موحد شد.
به گزارش مشرق، در فینال مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان و در روز پایانی این مسابقات که در سالن ژیمناستیک شهر تاشکند برگزار شد، فرنگیکار وزن نخست تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان مدال طلای این وزن را از آن خود کرد تا ضمن کسب هفتمین مدال طلای جهان و المپیک رکورددار تاریخ کشتی ایران شود.
این هفتمین مدال طلای حمید سوریان در مسابقات جهانی و المپیک است که نابغه کشتی فرنگی کشورمان از آن خود کرده تا به این ترتیب بالاتر از عبدالله موحد و پهلوان، غلامرضا تختی بهترین کشتیگیر ایران لقب بگیر
سوریان ای دلاور مرد کشتی ایران زمین قهرمانیت مبارک که این پیروزی تبریک به تو و خانوادهات و مربیانت بالاخص محمد بنا که حقا زحمات زیادی کشید و او را از کشتی دور کردند. رضوانی
در وزن 59 کیلوگرم این مسابقات حمید سوریان در دور نخست به مصاف آلکس آنچتی از رومانی رفت و برابر این حریف خود توانست در کمتر از 40 ثانیه با نتیجه 8 بر صفر پیروز شود. دارنده 6مدال طلای جهان و المپیک در دور بعد با فهمی از مصر روبهرو شد و در نهایت با حساب 2 بر یک این حریف مصری را شکست داد.
فرنگیکار وزن 59 کیلوگرم کشورمان در دور سوم با بورنو کوبایی سرشاخ شد و این حریف کوبایی را نیز 5 بر صفر برد تا راهی مرحله یک چهارم نهایی شود. وی در این مرحله با ممدوف آذربایجانی مصاف داد و در نهایت با حساب 3 بر صفر این حریف آذربایجانی و شاگرد جمشید خیرآبادی را برد تا به مرحله نیمه نهایی پیکارهای جهانی برسد.
سوریان در مرحله نیمه نهایی مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان با تاسمرادف ازبکستانی روبهرو شد و وی را با نتیجه 2 بر یک شکست داد تا راهی فینال مسابقات جهانی شود. وی در فینال به مصاف سیمینوف روس رفت و حریف روس خود را با نتیجه 2 بر یک شکست داد تا عنوان قهرمانی جهان را به خود اختصاص دهد.
سوریان پیش از این 5 مرتبه در مسابقات جهانی در سال های 2005، 2006، 2007، 2009 و 2010 و یک بار در المپیک لندن سال 2012 موفق به کسب مدال طلا شده بود و برای هفتمین بار موفق شد ضمن کسب مدال طلای مسابقات جهانی رکورد 6 طلای جهان و المپیک عبدالله موحد اسطوره کشتی ایران را بشکند.
سه نماینده پر امید ایران در روز سوم مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان به روی تشک رفتند و سوریان به فینال رسید و قاسم رضایی برای برنز مبارزه می کند.
به گزارش مشرق، روز سوم رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی بزرگسالان جهان از صبح امروز (یکشنبه) با برگزاری مسابقات اوزان 59، 71 و 98 کیلوگرم در سالن ژیمناستیک شهر تاشکند ازبکستان آغاز شد و 3 نماینده کشورمان به مصاف حریفان خود رفتند.
اخبار و نتایج لحظه به لحظه این مسابقات به تفکیک اوزان را در زیر بخوانید:
*** این خبر پس از برگزاری هر مسابقه به روز رسانی می شود ***
* وزن 59 کیلوگرم - حمید سوریان
دور اول
در وزن 59 کیلوگرم حمید سوریان در دور نخست به مصاف آلکس آنچتی از رومانی رفت و برابر این حریف خود توانست در عرض 40 ثانیه با نتیجه 8 بر صفر پیروز شد.
دور دوم
دارنده 6 مدال طلای جهان و المپیک در دور دوم با کشتیگیر چغر مصری روبرو شد و به زحمت توانست با نتیجه 2-1 وی را از پیش رو بردارد.
دور سوم
سوریان در دور سوم با حریف کوبایی روبرو شد و در پایان با نتیجه 5-0 وی را از پیش رو برداشت تا در دور چهارم حریف ممدوف آذربایجانی شود.
دور چهارم
سوریان در یک چهارم نهایی موفق شد حریف آذربایجانی خود را با نتیجه 3-0 شکست دهد و به نیمه نهایی برود.
نیمه نهایی
قهرمان کشورمان در نیمه نهایی به مصاف تاسمرادوف حریف قدرتمند ازبک رفت و در یک مبارزه نزدیک با تدبیر 2-1 به برتری رسید و به فینال راه یافت. در سوی دیگر جدول هم تسونوف روس با شکست 9-1 حریف قدرتمند آمریکایی به فینال رسید.
به گزارش مشرق، نابغه کشتی فرنگی کشورمان که تاکنون 5 مدال طلای جهان و یک طلای المپیک را در کارنامه دارد با کسب هفتمین مدال طلای خود در مسابقات جهانی به یکی از رکوردداران تیم ملی کشتی ایران در طول تاریخ تبدیل خواهد شد. البته در کل ورزش ایران نیز کسب این تعداد مدال طلا در مسابقات جهانی و المپیک بیسابقه است.
در شرایط کنونی رکورد سوریان با عبدالله موحد برابر است و هر 2 کشتیگیر با یک مدال طلای المپیک و 5 مدال طلای جهانی بهترین کشتیگیران ایران به حساب میآیند اما غلامرضا تختی نیز با کسب 7 مدال طلا و نقره از دیگر رکوردداران به حساب میآید. با وجود این در صورت کسب هفتمین طلای حمید سوریان وی جدا از شکستن رکورد موحد به تنهایی عنوان پرافتخارترین و بهترین کشتیگیر ایران را از آن خود خواهد کرد. * وزن 71 کیلوگرم - افشین بیابانگرد
دور اول بیابانگرد که با قرعه بسیار سختی روبرو شده در این دور استراحت داشت.
دور دوم
نماینده ایران در این دور به مصاف ها یونگ کیم از کره جنوبی رفت و در با پیروزی 2-0 برابر این کشتیگیر به دور بعد راه یافت تا حریف لابازانوف روس شود.
دور سوم
بیابانگرد در دور سوم نتوانست از سد حریف روسیه ای خود بگذرد و با شکست 4-0 مسابقه را واگذار کرد. با صعود لابازانف به فینال بیابانگرد هم به گروه شانس مجدد راه یافت و با برنده مجارستان و ترکمنستان مبارزه خواهد کرد. * وزن 98 کیلو گرم - قاسم رضایی
دور اول قاسم رضایی در این دور استراحت داشت.
دور دوم
قهرمان المپیکی کشورمان در دور دوم به مصاف کارل اسچون از سوئد رفت و توانست این حریف اروپایی خود را با نتیجه 3 بر یک شکست دهد و راهی دور سوم مسابقات شود.
دور سوم
رضایی در دور سوم به مصاف موسی اولویف از روسیه رفت و با نتیجه نزدیک 2-1 این مبارزه را به پایان برد تا در جمع 8 نفر قرار بگیرد.
دور چهارم
رضایی در یک چهارم نهایی با نیلسن از نروژ مبارزه کرد و موفق شد 2-0 به برتری برسد تا در نیمه نهایی به مصاف برنده ارمنستان و بلاروس برود.
نیمه نهایی
قاسم رضایی در نیمه نهایی مقابل حریف ارمنستانی با اخطار مسابقه را 3-1 واگذار کرد تا برای مدال برنز بجنگد. به گزارش مشرق، تیم ملی کشتی فرنگی ایران تا پایان روز دوم تنها به یک مدال نقره توسط امید نوروزی دست یافته است.
ردهبندی انفرادی دو روز اول مسابقات به شرح زیر است:
مراسم وزن کشی وزن های 59، 71 و 98 کیلوگرم رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی جهان در تاشکند برگزارشد و حمید سوریان، افشین بیابانگرد و قاسم رضایی حریفان خود را شناختند.
دروزن 59 کیلوگرم که 37 نفر حضور دارند، حمید سوریان در دورنخست به مصاف آلکس آنچتی ازرومانی می رودو در صورت پیروزی بر این کشتی گیر در دور بعد با برنده کشتی گیران مصر و اندونزی روبرو می شود.
در وزن 71 کیلوگرم که 30 نفر حضور دارند افشین بیابانگرد در دور اول به مصاف هایونگ کیم از کره جنوبی می رود و در صورت پیروزی بر این کشتی گیر در دور بعد با پیروز مسابقه بالینت کورپاسی از مجارستان و آرمن واردانیان از اوکراین مبارزه خواهد کرد.
در وزن 98 کیلوگرم قاسم رضایی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم به مصاف جی اونگ لیم ازکره جنوبی می روددراین وزن 39 کشتی گیر حضور دارند.
رقابت های سه وزن دوم قهرمانی کشتی فرنگی جهان از صبح فردا (یکشنبه) برگزار خواهد شد.
تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران تاکنون توسط امید نوروزی در وزن 66 کیلوگرم صاحب یک مدال نقره شده است.
پس از تصویب کنگره فدراسیون جهانی کشتی در روز 16 شهریور نام و لگوی این فدراسیون تغییر می کند.
به گزارش خبرنگار ورزشی تکاب خبر، نناد لالوویچ رئیس فدراسیون جهانی کشتی در راستای برنامه های خود جهت حفظ همیشگی این رشته در رقابت های المپیک به دنبال تغییر نام و لگوی این فدراسیون است.
فدراسیون جهانی کشتی در ادامه برنامه های تجاری سازی خود قصد دارد پس از تأیید کنگره با نام اتحاد جهانی کشتی UWW به جای فیلا فعالیت کند. این فدراسیون در چند ماه گذشته با یک آژانس تبلیغاتی برای توسعه نام و هویت بصری قراردادی امضاء کرده و این تغییرات در این راستا صورت گرفته است.
نناد لالوویچ رئیس فیلا در این زمینه گفت: ما در کنگره برگزاری انتخابات رئیس و بعضی از اعضای هیأت رئیسه را پیش رو داریم و تغییر نام و لگو نیز با تأیید اعضاء صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما در حال پرداختن به یک تغییر طولانی هستیم و تغییراتی مانند طراحی تشک، طراحی سالن و برخی مسائل هیجان انگیز را در برنامه داریم.
کُشتی نوعی ورزش است که در آن دو انسان غیر مسلح با یکدیگر گلاویز شده و برای به زمین زدن یا بیتعادل کردن حریف خود تلاش میکنند.
کشتی یکی از قدیمیترین و فراگیرترین ورزشهای دنیا است و احتمالا در دوران ماقبل تاریخ با تغییر شکل در جنگهای تنبهتن و جایگزین کردن مرگ یا صدمات شدید با یک پیروزی نمادین ایجاد شدهاست. شواهد بسیاری از حضور کشتی در تمامی تمدنهای آغازین بشری وجود دارد. البته اولین بار در یونان باستان به یک ورزش واقعی تبدیل و در سال ۷۰۴ پ.م وارد المپیک شد، در المپیک باستان قهرمان کشتی پس از قهرمان پرتاب دیسک مهمترین پهلوان یونان شمرده میشد، داستان رقابت اودیسه و آژاکس که هومر در ایلیاد روایت کردهاست از قدیمیترین و باشکوهترین داستانهای مربوط به کشتی است.
برگزاری مسابقات کشتی بزرگداشت میلاد امام علی(ع) درشاهین دژ
به مناسبت بزرگداشت میلاد امام علی(ع) مسابقه کشتی باحضور کشتی گیران در رده سنی جوانان و نوجوانان در شهرستان شاهین دژ برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شاهین پیام ،جمعی از کشتی گیران شهرستان شاهین دژ در آستانه میلاد با سعادت حضرت علی(ع) با هدف توسعه و ترویج مرام پهلوانی در این شهرستان کشتی گرفتند.
این مسابقات با شرکت 68 کشتی گیر در رده های سنی نوجوانان و جوانان در خانه کشتی این شهرستان برگزار شد که در نهایت در رده سنی نوجوانان آقایان احسان بیگپور، علیرضا واژگون و پویاخان گنبدی به ترتیب مقام های اول تا سوم را کسب کردند.
در رده سنی جوانان صابر ملکیان و رضا الله وردی زاده نیز به ترتیب عنوان های اول و دوم را کسب کردند و عارف نمازی و امین انعامزاده نیز به طور مشترک در این رده سنی سوم شدند.
سایت رسمی فدراسیون جهانی کشتی در گزارشی به قهرمانی ایران در رقابتهای جامجهانی پرداخت.
به گزارش نامه نیوز به نقل از سایت رسمی فدراسیون جهانی کشتی، پس از پیروزی تیم ملی کشتی آزاد ایران مقابل روسیه و سومین قهرمانی متوالی این تیم در رقابتهای جامجهانی آوازها و شعارها در شب دوم در سالن لسآنجلس طنینانداز شد و پرچمها به اهتزاز در آمد.
حضور تماشاگران ایرانی در سالن طوری بود که گویا مسابقات در تهران برگزار میشود. بیش از 3500 هوادار برای حمایت از تیمها از سراسر دنیا حضور یافتند اما هیچ کشوری نمایشی بهتر از ایران نداشت و مسابقات با قهرمانی ایران و پیروزی 6 بر دو مقابل روسیه پایان یافت.
مسعود اسماعیلپور، کشتیگیر وزن 61 کیلوگرم ایران گفت: واقعا انتظار این همه تماشاگر ایرانی را در سالن نداشتم. مثل این بود که در ایران مسابقه میدادیم. ان شاء الله دوباره برمیگردیم. دوست داریم با آمریکاییها رو در رو شویم و با آنها رقابت کنیم.
شب گذشته با بهترین مسابقه رقابتها بین ویکتور لبدف، دارای دو قهرمانی در وزن 55 کیلوگرم و حسن رحیمی دارنده عنوان قهرمانی جهان شروع شد. لبدف در حالی که 15 ثانیه تا پایان مسابقه باقی مانده بود، با نتیجه سه بر دو عقب بود که با فن دو خم بر روی وی نتیجه را چهار بر سه به سود خود به پایان رساند.
هرچند شکست ایران در وزن 57 کیلوگرم کمی از انرژی تماشاگران را گرفت اما مسعود اسماعیلپور در وزن 60 کیلوگرم توانست الکساندر بوگوموئف را با نتیجه 12 بر 6 شکست دهد تا بازی به تساوی یک بر یک برسد.
مسابقه وزن 66 کیلوگرم نیز با پیروزی سید احمد محمدی به سود ایران به پایان رسید تا ایران دو بر یک پیش افتد. در وزن 70 کیلوگرم مصطفی حسینخانی توانست حریف روس خود را با نتیجه 9 بر صفر شکست دهد تا نتیجه سه بر یک به سود ایران شود.
اکبری که شب قبل مقابل جوردن باروس آمریکایی شکست خورده بود، شکست سختی مقابل اخمد گادژیماگومدوف خورد و با نتیجه 10 بر صفر مغلوب شد. در وزن 85 کیلوگرم احسان لشگری و آنزو اوریشف روسی با یکدیگر رو در رو شدند. لشگری دارنده دو مدال جهانی با نتیجه دو بر یک پیروز شد تا نتیجه چهار بر دو به سود ایران شود.
رضا یزدانی، دارنده دو عنوان قهرمانی جهان و کاپیتان تیم با پیروزی مقابل یوری بلونوسکی، مدال طلا را برای ایران به ارمغان آورد و با نتیجه 12 بر دو به پیروزی رسید. یزدانی پس از این مسابقه دچار ناراحتی و توسط کادر پزشکی مداوا شد.
یزدانی در این باره گفت: احساس تنگی نفس کردم و کادر پزشکی قلب و ریه مرا معاینه کرد. حدود دوسال است که کمی مشکلات تنفسی دارم. وقتی سرما میخورم، تشدید میشود. دو هفته پیش سرما خورده بودم و هنوز کاملا خوب نشدهام.
در آخرین بازی این مسابقه آنزور خزیرف در وزن 125 کیلوگرم و کمیل قاسمی 6 دقیقه رقابت کردند و قاسمی با نتیجه سه بر صفر به پیروزی رسید.
یک شاهکار دیگر از شاگردان محمد بنا / کشتی فرنگی ایران قهرمان آسیا شد
تیم ملی کشتی فرنگی ایران با سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز قهرمان آسیا شد.
خبرآنلاین: در روز پایانی مسابقات كشتی فرنگی قهرمانی آسیا داود گیل نیرنگ موفق شد با شكست 6 بر صفر ژیائو دی از چین قهرمان وزن 96 كیلوگرم شود و تیم ملی ایران نیز بر بام آسیا بایستد. همچنین در وزن 120 كیلوگرم محمد قربانی با پیروزی بر حریف اردنی خود به مدال برنز رسید. با این مدالها و با توجه به مدالهایی كه دیروز كشتیگیران ایران گرفته بودند، تیم ملی كشتی فرنگی ایران با سه مدال طلای هادی علیزاده پورنیا در 74 كیلوگرم، حبیب الله اخلاقی در 84 و داود گیل نیرنگ در 96 كیلوگرم، یك نقره افشین بیابانگرد در 66 كیلو و یك برنز محمد قربانی در 120 كیلوگرم و كسب 54امتیاز به مقام قهرمانی رسید و تیمهای چین و كره جنوبی به ترتیب با 51 و 47 امتیاز دوم و سوم شدند. در این رقابتها محسن حاجی پور در 55 كیلوگرم هشتم شد و حمید زارع در مكان هفتم وزن 60 كیلوگرم قرار گرفت
'عباس محمدی' روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این رقابت ها كه با حضور كشتی گیران استانهایی چون 'آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، همدان، البرز و همچنین سه تیم (الف ، ب و توابع) زنجان' برگزار شد تیم كشتی نونهالان و نوجوانان 'زنجان الف' توانست در مجموع با كسب 89 امتیاز در مكان نخست قرار گیرد.
وی، اظهار داشت: در این رقابت ها تیم تكاب از استان آذربایجان غربی عنوان دوم را كسب كرد و تیم ملایر از استان البرز نیز در مكان سوم ایستاد.
محمدی خاطرنشان كرد: این مسابقات با حضور قریب به 80 كشتی گیر منتخب روزجمعه در سالن ورزشی تختی 'خانه كشتی زنجان' و در 9 وزن مختلف برگزار شد كه نفرات اول این اوزان به شرح زیر مشخص شد.
بخش نونهالان
................
در وزن 38 كیلوگرم علیرضا عباسی از زنجان
// // 47 كیلوگرم حسین علوی // //
// // 53 كیلوگرم رضا قاسمی // همدان
// // 66 كیلوگرم یاسر شادفر // زنجان
در بخش نوجوانان
.....................
// // 50 كیلوگرم بهزاد سنبلی // زنجان
// // 54 كیلوگرم ساسان محمدی // زنجان
// // 63 كیلوگرم سهراب نصیری // زنجان
// // 69 كیلوگرم حمیدرضا نجفی // زنجان
// // 76 كیلوگرم مهرداد حسنی // زنجان
نایب رییس هیات كشتی استان زنجان ، خاطرنشان ساخت: همزمان با برگزاری این رقابت ها كلاس كنترل و ارتقا درجه داوری كشتی نیز با حضور70نفر از داواران ملی و ممتاز استان زنجان و قزوین ازسوی 'طاهر زنگنه' داور بین المللی و نماینده فدراسیون كشتی جمهوری اسلامی انجام شد.
در حالی كه مسئولان فدراسيون كشتی، تلاش دارند فضای اين فدراسيون را آرام نشان دهند، از گوشه و کنار تيم ملی كشتی آزاد، خبر می رسد كه احتمال دوپينگی بودن سه كشتی گير حاضر در اردوی تيم ملی هست.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.